МІФИ моб-19

Розвіюємо міфи про сучасні смарфони:

❇️ Новий смартфон необхідно розрядити до 0%

У сучасних телефонів акумулятор – літій-іонний на відміну від старих, що мали нікель-метал гідридний акумулятор — тому цього не потрібно роботи взагалі!

❇️ Небезпечне випромінювання

Шкідливе випромінювання вимірюється в показнику питомого коефіцієнта поглинання електромагнітної енергії – SAR. Його допустиме значення в Європі – 2 Вт/кг. А смартфони випромінюють 0,2-0,5 Вт/кг.

❇️Більше мегапікселів— крутіша камера

Що більше пікселів, то чіткішим буде зображення, якщо його обрізати, збільшити, роздрукувати. За якість знімків на телефоні відповідають процесор і вбудовані програми.

❇️ Більше ядер — швидший смартфон

Кількість ядер не впливає безпосередньо на швидкість роботи смартфона. Ядра потрібні для того, щоб розподіляти навантаження на процесор.

❇️ Фонові додатки розряджають батарею

Додатки, які працюють у фоновому режимі, завантажені в оперативну пам’ять і вимагають мало енергії. Батарея сяде куди швидше, якщо періодично закривати якийсь додаток, а потім знову його відкривати.

Виняток – додатки з увімкненою геолокацією, вони дійсно “поїдають” енергію, навіть якщо неактивні. Вирішення: зайти в налаштування і відключити геолокацію у фоновому режимі.

❇️ Не можна тримати на зарядці всю ніч

Сучасним літій-іонним акумуляторам тривале заряджання не страшне. Досягнувши 100%, смартфон просто перестає приймати заряд.

❇️ Розмагнітить банківську карту

У смартфонів крихітні та слабкі магніти. Вони не можуть завдати жодної шкоди карткам.

❇️ Від екрана псується зір

Сьогоднішні смартфони вміють підлаштовувати яскравість екрана під навколишнє освітлення так, щоб очам користувача було комфортно.

За матеріалами itechua.com